MALZEMELER
1 buçuk su bardağı ılık süt
1buçuk su bardağı yoğurt
1buçuk su bardağı sıvı yağ
2 yumurta(akı içine sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı toz şeker
3tatlı kaşığı tuz
1 buçuk çay kaşığı mahlep
1paket toz yada yaş maya
1paket kabartma tozu
aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
yumurta sarısı
susam
çöerk otu
toz haşhaş
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına sırasıyla ılık süt,maya ,yoğurt,sıvıyağ,yumurta aklarıı ,toz şeker,tuz,mahlep,kabartma tozunu ekleyip iyice karıştıralım daha sonra aldığı kadar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. yoğurduğumuz hamuru dilendirip mayası gelene kadar bekliyelim. mayası gelen hamurdan küçük peziler kopartıp tezgahta elimizle çay tabağı büyüklüğünde açlım.ve bir bıçak yardımıyla şekilde görüldüğü gibi dilim,dilim kesikler yaparak uç kısımdaki boşluğa dilediğin iç harcından koyup rulo şeklinde saralım. tepsiye dizelim .üzerine yumurta sarıı sürüp dilediğin şeylerden üzerine serpip 180 derecelik fırında tepsi mayası geldikten sonra pişirelim. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder