MALZEMELER:
150 gram margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı (sarısı üzerine)
İÇ HARCI:
2 adet haşlanmış patates
1 kahve finca rendelenmiş kaşar
1 çay kaşığı pul biber (acılı istemezseniz yarım kaşık atın)
1 çay kaşığı karabiber (acılı istemezseniz yarım kaşık atın)
tuz
ÜZERİ İÇİN:
ayırdığımız yumurta sarısı
galeta unu
YAPILIŞI:
poğaça malzemesinin hepsini birden karıştırıp iyice yoğuralım. daha sonra ayrı bir yerde hazırladığımız iç harcını poğaça hamurundan parçalar koparıp içli köfte içi koyor gibi yapalım. önce yumurta sarısına sonrada galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. kızaran poğaçaların fazla yağını alması için servis tabağına kağıt havlu serip üzerine alalım.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder