MALZEMELER:
KEKİ İÇİN: 1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
KREMASI İÇİN:
1'5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
ÜZERİ İÇİN:
1 paket krem şanti
YAPILIŞI:
önce yumurta ile şekeri iyice köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.içine sırasıyla sıvıyağ,süt,kakao,un,kabartma tozunu ekleyip tüm malzemeyi çırpıp yuvarlak bir tepsiyi hafif yağlayıp harcımızı boşaltalım . 180 derecelik fırın ısısında pişirelim .diğer taraftan kreması için tüm malzemeyi sürekli karıştırarak pişirelim. fırından çıkan kek ortasından ikiye kesilir ve bir tanesi çukur bir kaseye konulup buz dolabında bekletilir.diğer kek diliminin kenarlarından kesilir ve bu parçalar kremanın içine eklenir. dolaptaki kekin içine bu krema dökülür ve üzerine diğer kek ters çevirilip kapatılır. servis tabağına ters çevirip kaseden çıkarıp en son üzerine krem şanti hazırlanıp.şanti torbası ile minik minik noktalar yaparak pastamız süslenir. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder