20 Mayıs 2013 Pazartesi

PAPATYA EKMEK


MALZEME


700gr un 
1 su bardağından biraz fazla süt 
yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
2 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 paket maya
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
üzeri için 100gr margarin (veya tereyağ)
yumurtanın sarısı 
bir çay kaşığı süt
susam , haşhaş

                                                                              YAPILIŞI

Hamur malzemesinin hepsini yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz 30dk dinlendirdikten sonra hamurumuzu 11 parçaya bölüyoruz 5 tanesi portakal büyüklüğünde 5 tanesi mandalina büyüklüğünde 1 taneside grayfurt büyüklüğünde pezile relde ediyoruz portakal büyüklüğündeki pezileri teker teker pasta tabağın büyüklüğünde açıp aralarını yağlıyoruz. Bor cama yerleştiriyoruz hamurun tam ortasından + şeklinde kesip tekrar bir + şeklinde kesip 8 dilime ayırıp her bir dilimi geriye doğru çeviriyoruz.Aynı işlemi mandanila büyüklüğündeki pezilere yapıp teker teker yağlayıp bor camın içine yerleştiriyoruz bi önceki yaptığımız işlemi bunad yapıp 8 dilime ayırıp önceki dilimlerin arasına gelecek şekilde açıyoruz ortada kalan boşluğa grayfurt büyüklüğündeki peziyi yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam haşhaş ekip önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz 
NOT:Resimde görüldüğü gibi yapabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder