MALZEMELER:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1'5 su bardağı irmik
1'5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yumurta
ŞERBETİ İÇİN:
3su bardağı su
3 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu
ÜZERİNE:
Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
revaniye başlamadan şerbetini kaynatalım .daha sonra karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım şeker eriyince diğer malzemeleride ekle iyice çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye dökelim ve altı üstü kızarana kadar pişirelim .revani piştikten sonra önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetini üzerine dökelim dilerseniz bir bıçak yardımıyla kek dilimler gibi baklava dilimi şeklinde keselim şerbetini döktükten sonra üzerine hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz . AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder